"Az alkotó élet titka az, hogy felnőttként is megőrizzük a gyermekkor szellemét"
                                                 Thomas Huxley
  
Képgaléria - Videó galéria
Tanfolyamra jelentkezés
Árak - kedvezmények
Jelentkezési feltételek
 
  
 
 
 
 
 
 

Selyemfestés | bővebben

A hernyóselyem, a selyemhernyó mirigyváladékából keletkezett finom, fényes, rugalmas szál, egyike a textiliparban felhasznált állati eredetű szálas anyagoknak. Szövésre való alkalmasságát a kínaiak ismerték fel már időszámításunk előtt 3000 évvel.
A legnemesebb, legtartósabb természetes alapanyagnak tartott, puha fogású selymet mindenki ismeri, öltözködési célra ruha, nyakkendő, sál, legyező készül belőle.
A sokféle selyem közül tanfolyamainkon a hernyóselyemmel dolgozunk.
A selyemszál keresztmetszete lekerekített sarkú háromszögre hasonlít, ennek következtében a szál szinte lapos oldalai sok fényt vernek vissza, az adja a szálak fényét. A selyem puha, lágy fogású.

Selyemszövetekre képzőművészeti alkotásokat is festenek. Számos lakás falait és ablakait díszítik selyemből készült faliszőnyegek és függönyök. A híres perzsaszőnyegek készítéséhez is felhasználnak selyemszálakat

A selyem különleges viselkedése adja a vele való alkotás élményét. A hatások amit a csillogófényű festékekkel elérhetünk egészen a 3 dimenziós alkotásokig, messze a legélvezetesebb művészetek egyike, ami jóval túlmutat a selyemkendő készítésén, ami az embereknek elsőre eszébe jut a selyemfestésről!
A technikák amiket alkalmazunk a következők -->
 

 

 

A részletekért kattints!

selyemfestés